Opleidingsmogelijkheden

 

Duaal traject

 

De duale studenten komen van Hogeschool Driestar educatief. Ze worden na sollicitatie en geschiktheidsonderzoek aangenomen door een vertegenwoordiging van de stuurgroep (bestaande uit directeuren van de deelnemende VO-scholen en Driestar educatief). Daarna worden ze zoveel mogelijk in overleg geplaatst op één van de deelnemende opleidingsscholen. Op de Gomarus Scholengemeenschap wordt vervolgens de sollicitatieprocedure gevolgd. Bij dit gesprek zijn een directeur en een coördinator van de opleidingsschool aanwezig. De duale studenten worden opgeleid door gecertificeerde schoolopleiders en werkplekbegeleiders conform het opleidingsplan Opleiden in de school dat georganiseerd wordt door Hogeschool Driestar educatief. Dit plan is te raadplegen op de website www.raos-nederland.nl.

Deeltijdtraject


Als u nog geen bevoegdheid heeft, maar wel bezig bent met een lerarenopleiding of daaraan wilt beginnen, kunt u meestal al wel aan de slag als docent en dus solliciteren op een docentvacature. Als u bij ons in dienst komt, maken we afspraken met u over de termijn om een bevoegdheid te behalen. U kunt dan gebruikmaken van onze regeling voor studieverlof en studiekostenvergoeding. Kijk eens op de website endanbenjedocent.nl. Hier vindt u meer info over onder andere de inhoud van het docentschap en inspirerende verhalen van docenten.

Zij-instroomtraject


U komt in aanmerking voor het zij-instroomtraject als u:

geen onderwijsbevoegdheid hebt;
wel een afgeronde HBO/WO opleiding hebt;
de afgelopen twee jaar niet ingeschreven stond bij een bekostigde lerarenopleiding.

Als zij-instromer komt u in dienst als onbevoegd docent. Ook wordt u ingeschreven als zij-instromer aan een lerarenopleiding. U wordt voor maximaal twee jaar benoemd als leraar. In deze periode geeft u les en volgt u scholing. U vindt de regels van DUO voor zij-instromers hier.

Voor meer informatie over de opleidingsmogelijkheden, neem contact op met de adviseur P&O dhr. B.H. Dekker, e-mail: bhdekker@gomarus.nl.