Opleidingsmogelijkheden

Duaal traject

Op de Gomarus werken duale studenten van Hogeschool Driestar educatief. Ze worden na sollicitatie en geschiktheidsonderzoek aangenomen door een vertegenwoordiging van de stuurgroep (bestaande uit directeuren van de deelnemende VO-scholen en Driestar educatief). Daarna worden ze zoveel mogelijk in overleg geplaatst op een van de deelnemende opleidingsscholen. Op de Gomarus Scholengemeenschap wordt vervolgens de sollicitatieprocedure gevolgd. Bij dit gesprek zijn een directeur, P&O-adviseur en een coördinator van de opleidingsschool aanwezig. De duale studenten worden opgeleid door gecertificeerde schoolopleiders en werkplekbegeleiders conform het opleidingsplan Opleiden in de school dat georganiseerd wordt door Hogeschool Driestar educatief. Dit plan is te raadplegen op de website platformsamenopleiden.nl.

Deeltijdtraject

Heb je nog geen bevoegdheid, maar ben je wel bezig met een lerarenopleiding? Of wil je aan een lerarenopleiding beginnen? Dan kun je meestal meteen aan de slag als docent en dus solliciteren op een docentvacature. Als je bij ons in dienst komt, maken we afspraken met je over de termijn om een bevoegdheid te behalen. Je kunt dan gebruikmaken van onze regeling voor studieverlof en studiekostenvergoeding. Kijk eens op de website endanbenjedocent.nl. Hier vind je meer info over onder andere de inhoud van het docentschap en inspirerende verhalen van docenten.

Zij-instroomtraject

Als zij-instromer kom je in dienst als onbevoegd docent. Ook word je ingeschreven als zij-instromer aan een lerarenopleiding. 

Je vindt de regels van DUO voor zij-instromers hier: Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO. Verder kun je informatie vinden via: Zij-instroom | Voion.

Voor meer informatie over de opleidingsmogelijkheden, neem contact op met de adviseur P&O dhr. B.H. Dekker, e-mail: bhdekker@gomarus.nl.